Sampart - smartare inköp!!




Vi erjuder utbildningen "GRUNDKURS I LIVSMEDELSHYGIEN" för restauranger och storkök.

Kursen följer livsmedelsverkets och SAMS kursplan och krävs vid arbete med öppna livsmedel.

Denna utbildning hålls tillsammans med Larsson & Ardell Livsmedelskvalité AB.

Utbildningsdatum:

Tisdag 23 november 8:30-17:00
Uppsala

Pris 1900kr exkl moms.

För anmälan gå in på kontakt eller
ring 070-679 64 94

Erbjudande!
Gå 3 betala för 2.

Om ni vill att vi kommer till er anläggning för att hålla kurs, kontakta oss för offert.

Vill ni ha hjälp med ert egenkontrollprogram/HACCP.
Kontakta oss för prisförslag

Kursupplägg Grundkurs i livsmedelshygien

I enlighet med  Livsmedelsverkets och SAMS kursplan

 

Introduktion - Förklaring av olika begrepp för att förstå kommande avsnitt i utbildningen. 

Matförgiftningar - Sjukdomsbild, orsaker och statistik samt diskussioner kring verkliga fall. Diskussioner kring deltagarnas egna erfarenheter om sådana finns. 

De fyra farorna - Förklaring av och exempel på mikrobiologiska, fysiska, kemiska och allergena faror samt hur risker minimeras. 

Övervakningspunkter - Temperaturmätningar, rengöringskontroll och annan övervakning med förslag på kritiska gränsvärden och korrigerande åtgärder.

Lagstiftning - Svensk lagstiftning och EUs lagstiftning, samt hur kontrollen är uppbyggd och utförs.

Grundförutsättningar - Bl a personalhygien, rengöring, märkning, förvaring och underhåll.

HACCP - HACCP-analysens grunder, faroanalys.

Egenkontroll – Exempel på innehåll, praktiska råd för utövande och dokumentation.

Examination - Skriftligt prov med 10 kryssfrågor och 3 öppna frågor.  

 

Efter avklarad och godkänd examination erhåller deltagarna personliga intyg och verksamheten ett samlat intyg med vilka som deltagit i kursen.

 

Kursmaterial: Kompendium med PowerPoint-bilder från undervisningen, aktuella faktablad och informationsblad från Livsmedelsverket.

 

SAMPART, Kung Valdemarsväg. 6, 592 41 Vadstena      info@sampart.se       070-679 64 94

Sampart - inköpsavtal, alkoholutbildningar, HACCP mm Kopia Rolex